Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Dec 07 2019 14 mins   3

PRIITE er en metodisk landvinding inden for genteknologi. Samt et eksempel på, hvordan man i naturvidenskab arbejder metodisk for at opnå ny viden. Desuden er Priite et vigtigt skridt imod fremtidens genmedicin.
Dette er anden del af to i en miniserie om netop Priite. Første del: PRIITE – genernes tænd og sluk knap  kan du også høre her, hvor du lytter til denne podcast...

Medvirkende: Johanne Davidsen, Ph.d. stipendiat og cand.scient. og professor Jesper Troelsen – begge fra Institut for Naturvidenskab og Miljø på RUC.

I følge Jesper Troelsen, har opdagelsen af Priite-metoden "både indflydelse på anvendelsen i akademiske sammenhænge, men også i det vi kalder translationelle kliniske sammenhænge, hvor et så vigtige gennembrud i grundforskningen hurtigt kan anvendes via vores samarbejde med hospitaler og medicinalindustri".
Dette uddyber han i en artikel fra Aktuel Naturvidenskab, "et tidsskrift med nyheder og baggrund fra den naturvidenskabelige verden". PRIITE står for øvrigt for precise integration of inducible transcriptional elements.

Redaktion og værter: Cecilie Magnussen og Nalle Kirkvåg. Redigering og sounddesign: Anders Guldberg. Musik og lyddesign: Mathias Lyhne; begge fra KhAg - Podcast Made By