Episode 71: Saving Privat Ryan (1998)


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Oct 26 2019 28 mins  

Med invasionen i Normandiet og Anden Verdenskrigs sidste dage som ramme fortælles en episk historie om en lille gruppe soldaters mission for at redde én mand ud af krigens favntag.

Saving Privat Ryan (1998) er instrueret af Steven Spielberg med manuskript af Robert Rodat, der blev inspireret til historien ved at læse historikeren Stephen Ambrose bog D-Day: June 6, 1944: The Climactic Battle of World War II (1994). Det er film nummer 71 på Thomas og Mortens liste over de 100 Bedste Film.

Filmen handler om en lille gruppe soldater ledet af kaptajn Miller (Tom Hanks), der kort efter invasionen i Normandiet sendes ud for at hente Privat Ryan (Matt Damon), så han ikke lider samme skæbne som sine tre brødre, der er døde i krigen.

Lyt med i Det Gule Værelse, hvor dine værter Thomas og Morten tager en snak om krigens gru, bonding og ikke mindst Uphams-bogprojekt.

Rettelse: I podcasten siger vi, at filmen starter og slutter på Arlington National Cemetery i Virginia, men vi mente naturligvis Normandy American Cemetery and Memorial i Normandiet.

Support the show (https://100bedstefilm.10er.app)