Episode 79: Gladiator (2000)


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Jan 06 2020 25 mins  

Sværd & sandal-genren får en renæssance med denne episke storfilm fra det antikke Rom, hvor dekadente kejsere og heroiske gladiatorer strides om pøblens gunst.

Gladiator (2000) er instrueret af Ridley Scott og bygger på romanen Those about to die (1958) af forfatteren, journalisten og tryllekunstneren Daniel P. Mannix. Filmen er nummer 79 på Thomas og Mortens liste over de 100 bedste film.

Den romerske general Maximus (Russell Crowe) vinder et afgørende slag i Gallien og hyldes efterfølgende af kejser Marcus Aurelius (Richard Harris), der ønsker at gøre ham til Roms protektor og genindføre republikken. Det huer ikke kejserens søn Commudus (Joaquin Phenix), der myrder sin fader og over tager kejsertitlen. Maximus nægter at følge den nye kejser og ender som slave og senere gladiator. I Coluseums store arena krydses deres vejen igen. I en perlerække af overbevisende biroller ses blandt andre Oliver Reed og Derek Jacobi, samt danskerne Connie Nielsen og Svend-Ole Thorsen.

Lyt med i Det Gule Værelse, hvor dine værter Thomas og Morten tager en snak om romersk krigskunst, gladiatorer og Ridley Scotts sans for de gode biroller.

Support the show (https://100bedstefilm.10er.app)