Episode 80: Memento (2000)


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Jan 11 2020 25 mins  

Hvad hukommelse betyder for virkeligheden og hvor skrøbelig den i virkeligheden er, bliver undersøgt i denne tragiske noir-thriller om en mand, der famlende forsøger at opklare mordet på sin kone.

Memento (2000) er instrueret af Christopher Nolan efter en novelle af instruktørens lillebror, Jonathan Nolan. Novellens titel er Memento mori (2001), der er latin og betyder "husk, at du skal du". Det var den sætning de romerske kejsere blev hvisket i øret af en slave, når de sejerrige kørte i triumftog gennem Roms gader. Hukommelse er en alvorlig udfordring for hovedpersonen Leonard Shelby (Guy Pearce). Udfordret af hjernelidelsen anterograde amnesia, der gør at ikke har nogen korttidshukommelse, forsøger han at finde den mand der slog hans kone ihjel. Men hvem kan han stole på? Prøver politimanden Teddy (Joe Pantoliano) at hjælpe ham? Bliver han udnyttet af servitricen Natalie (Carrie-Anne Moss) og hvad er den virkelige historie om Sammy (Stephen Tobolowsky), der er mistænkt for forsikringssvindel?

Lyt med til en samtale i Det Gule Værelse, hvor dine værter Thomas og Morten forsøger at huske deres noter, filmens handlingsforløb og ikke mindste om der skjuler sig nogle skurke eller helte i filmen. 

Support the show (https://100bedstefilm.10er.app)