Ware Misdaad

Mar 05 2024 24
Ware Misdaad Podcast artwork

Thrillerauteur Patrick Bernauw laat zijn licht - en ook al eens dat van een ander - schijnen over historische misdaden, dicht bij huis (en dat is: België en Nederland) maar ook internationaal. En er komen zowel bekende criminele zaken aan bod - of wat dacht je van de Bende van Bonnie & Clyde? - als minder bekende, maar daarom niet minder boeiende... Want wist jij dat Adolf Hitler zijn opleiding als redenaar kreeg van een joodse variété artiest en 'ziener', die wellicht ook daarom moest vermoord worden? Of dat er niet minder dan 41 Canadezen begraven liggen op het kerkhof van het Franse dorpje Marville, onder wie 26 pasgeboren baby’s en 12 baby’s die slechts een paar maanden tot een paar jaren leefden? Dat griezelschrijver Edgar Allan Poe best wel een sleutelverhaal kan geschreven hebben over een moord die hij zelf pleegde? Patrick Bernauw zoekt het uit, en werkt daarvoor al eens samen met stemacteurs van een toneelgezelschap of een academie, en voor het technische luik met Antoine Derksen.

Wil je onze podcast een onmisbaar financieel steuntje in de rug geven? Stream dan een aflevering via uw storytel.com/be abonnement of koop een reclamevrij luisterboek aan bij Luisterrijk. Nog beter: koop het rechtstreeks aan bij ons! Stuur een mailtje naar [email protected] voor alle informatie.

Van deze podcast verscheen de compilatie Het Beste uit Ware Misdaad, 2022: Edgar Allan Poe, een moordzaak + De man die uit de lucht viel + De Moord op Alice Renaud + Zwarte Weduwe, het verhaal van Henri Landru + De Führer en zijn Profeet. De compilatie is ook beschikbaar bij ons, aan 9,99€.

WARE MISDAAD wordt mogelijk gemaakt door de afdeling moordspel.org van uitgeverij vzw de Scriptomanen. Sinds 2005 organiseert moordspel.org een spannend GPS-moordspel voor u of een indoor moorddiner. Vraag vrijblijvend een offerte ([email protected]).