[מובילי חדשנות] ההייטק הישראלי מעצב את המחר: טכנולוגיה ככוח שמשנה מציאות


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Mar 02 2025 88 mins   23

"חדשנות על הבר" היא סדרה מיוחדת במסגרתה מובילי עולם הכלכלה והחדשנות הישראלית מרואיינים על ידי בכירי רשות החדשנות.

והפעם ניפגש ביום ראשון ה-23.2, ב"אברהם הוסטל" Abraham IL רחוב לבונטין 21, תל אביב בשעה 18:30 לשיחה צפופה על ההייטק הישראלי, טכנולוגיה ככוח שמשנה מציאות. הצטרפו לדרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות וניר צוק, מייסד Palo Alto Networks, בשיחה אחד על אחד, בערב שכולו שאלות הדדיות שיצטרפו לשאלות שלכם.
ניר צוק, אחד הישראלים המצליחים ביותר בסצינת הטק העולמית, יליד רחובות, החל את מסלולו המקצועי בשירות הצבאי ביחידת 8200, משם המשיך לפיתוח מוצר של חומת האש הראשונה של Check Point. ניר צוק הקים את Palo Alto Networks מתוך חזון לפתח פתרונות אבטחת מידע חדשניים ומתקדמים יותר. ניר צוק המכהן היום כ-CTO ממשיך להוביל את החברה קדימה. הוא מעורב בפיתוח אסטרטגיות חדשות, בהשקת מוצרים חדשים ובחיזוק מעמדה של החברה בשוק. ניר צוק משקיע משמעותית במגוון רחב של מיזמים ישראליים. בין השקעותיו הבולטות ניתן למצוא את חברת התעופה airHaifa, הבנק הדיגיטלי esh, מיזם הפינטק FINQ, ומיזמי תקשורת שונים.
דרור בין, מנכ”ל רשות החדשנות, המכהן בתפקיד כ-4 שנים, בעל שנות ניסיון רבות כמנכ”ל, כחבר הנהלה, סמנכ”ל מכירות ויועץ אסטרטגי בחברות היי טק מהמובילות בעולם. הוא כיהן כעשור בתפקידים בכירים בחברת קומברס, האחרון שבהם חבר הנהלה וסמנכ”ל המכירות הגלובאליות. לאחר מכן שימש כוונצ’ר-פרטנר בקרן הון הסיכון כרמל וונצ’רס ויו”ר בחלק מחברות הפורטפוליו. בנוסף שימש בין כשותף בחברת הייעוץ האסטרטגי שלדור ועסק בגיבוש אסטרטגיות לחברות במגוון ענפי תעשייה, קמעונאות, בנקאות, ביטוח, היי-טק ועוד. טרם הגעתו לרשות החדשנות, כיהן בין כנשיא ומנכ”ל חברת RAD. חברה אשר מובילה פתרונות גישה לרשתות תקשורת מהדור הבא המונה מאות עובדים. דרור בעל תואר BSC בהנדסת מערכות מידע ומחשבים מהטכניון, תואר BSC בתעשייה וניהול מהטכניון ותואר שני במנהל עסקים (שיווק ומימון), מאוניברסיטת תל אביב.
השנה יסתיים כל מפגש עם במה למייסד או מנכ”ל של סטארטאפ מ”עוטף ישראל”, לשיחה על המוצר וחדשנותו הטכנולוגית, לצד אתגרי השנה וחצי האחרונות מאז ה-7.10 וההזדמנויות קדימה. והפעם- צ’ייסר לסיום עם עמיר שוקרון, מנכ”ל Bariks Health.
ב-7.10 מנהל התוכנה של החברה, נדב פופלוול ז”ל, נחטף ובהמשך נרצח, כמו גם קרובי משפחתו. עובדים נוספים חברי כיתת הכוננות ואחרים שהו במיגונית וחוו טראומות קשות. בתקופה שלאחר מכן חלק מהעובדים עזבו את הארץ והחברה נאלצה לגייס עובדים חדשים. כעת, הפיתוח ממשיך, החברה מקימה קו ייצור בשדרות (בתמיכת רשות החדשנות), נמצאת במהלך סבב גיוס ואושרה לה תמיכה של הרשות במסגרת סבב A.

הדוברים:

דרור בין – מנכ”ל רשות החדשנות.
ניר צוק – מייסד ו-CTO של Palo Alto Networks.
עמיר שוקרון – מנכ"ל Bariks Health.

 

(*) ללינקדאין שלי: https://www.linkedin.com/in/guykatsovich/

(*) לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/guykatsovich/

(*) עקבו אחרינו ב"עוד פודקאסט לסטארטאפים" וקבלו פרק מדי שבוע:

ספוטיפיי:
https://open.spotify.com/show/0dTqS27ynvNmMnA5x4ObKQ

אפל פודקאסט:
https://podcasts.apple.com/podcast/id1252035397

גוגל פודקאסט:
https://bit.ly/3rTldwq

עוד פודקאסט - האתר שלנו:
https://omny.fm/shows/odpodcast

ה-RSS פיד שלנו:
https://www.omnycontent.com/.../f059ccb3-e0c5.../podcast.rss

See omnystudio.com/listener for privacy information.