Operațiunea „Călin Georgescu președinte”. 15 întrebări la care autoritățile române nu au răspuns (Europa Liberă) - Cazul Bunelu: firma susținătorilor lui Georgescu și legăturile rusești (Snoop.ro) - Călin Georgescu și Asociația „Pământul Strămoșesc”. Cine a înființat-o, ce promovează și legăturile cu legionarii (Digi24.ro) - Legăturile secrete ale lui Călin Georgescu cu extrema dreaptă din Germania (PressOne) - Ce pârghii legale există pentru a opri candidatura lui Călin Georgescu (Adevărul)
Operațiunea „Călin Georgescu președinte”. 15 întrebări la care autoritățile române nu au răspuns (Europa Liberă)
Cele mai importante servicii secrete din România spun că ascensiunea candidatul filorus Călin Georgescu a fost sprijinită de Rusia – cu ajutor din România. Inclusiv financiar: milioane de euro.
Turul II al alegerilor prezidențiale de pe 8 decembrie va avea loc sub un mare semn de întrebare cu privire la legalitatea campaniei electorale a candidatului Călin Georgescu.
Europa Liberă lansează o listă, care nu este exhaustivă, de 15 de întrebări la care nu avem încă răspunsuri concludente.
- De la ședința CSAT din 28 noiembrie până la desecretizarea documentelor – pe 4 decembrie – a trecut o aproape o săptămână. De ce a tăcut președintele Iohannis?
- Premierul Marcel Ciolacu, membru CSAT, știa conținutul documentelor secrete încă din 28 noiembrie. De ce nu a susținut imediat candidatul prooccidental?
- Cine a știut și de când că exista o interferență statală în alegerile din România?
- Care e legitimitatea alegerilor, în condițiile în care candidații nu au avut condiții egale de promovare?
- De ce au fost lăsate organizațiile neo-legionare/fasciste să prospere, deși erau sub atenția SRI?
- Cine sunt foștii/actualii lucrători din servicii care l-au susținut pe Călin Georgescu și cu aprobarea cui?
Cazul Bunelu: firma susținătorilor lui Georgescu și legăturile rusești. Cum se fac 300 de milioane de euro pe hârtie (Snoop.ro)
La aceeași adresă din Londra cu AdNow, afacerea de marketing și dezinformare rusească din prima investigație Snoop, în același birou, a funcționat o companie cu puternice legături rusești care duce la susținătorii de azi ai lui Călin Georgescu, membri ai organizației Tracia Unită.
Membri în Tracia Unită sunt Sacha Stone și Bruno Mihăilescu. Cel din urmă a amenințat jurnalistul Snoop înainte de apariția articolului.
Membrii Tracia Unită au fost văzuți de mai multe ori la Ambasada Rusiei, îl invită la interviuri pe Călin Georgescu și se află pe listele partidului SOS pentru parlament sau un eventual Guvern.
Călin Georgescu și Asociația „Pământul Strămoșesc”. Cine a înființat-o, ce promovează și legăturile cu legionarii (Digi24.ro)
Asociația Pământul Strămoșesc, numită după o revistă legionară care a circulat în perioada interbelică, a fost înființată în anul 2021 de Călin Georgescu, alături de un fost candidat la parlamentare din partea AUR și un fost ofițer al serviciului secret al armatei, după cum reiese dintr-un document oficial primit de Digi24.ro de la Ministerul Justiției. Aceleași persoane încă se regăsesc în conducerea asociației.
Unul dintre fondatorii Asociației, alături de Călin Georgescu, este Bogdan Vacusta. El a apărut alături de Călin Georgescu în pozele publicate de Digi24.ro în urmă cu o săptămână. În documentele primite de Digi24.ro, Vacusta încă apare în conducerea asociației drept „director de dezvoltare”.
Informațiile presei indică faptul că Vacusta a lucrat în Direcția Generală de Informații a Apărării (serviciul secret al armatei) la începutul anilor 2000. MApN nu a răspuns unei solicitări Digi24.ro pentru a confirma sau infirma această informație. În aprilie, Vacusta apărea drept consultant al Băncii Naționale a României la o conferință de profil.
Exclusiv. Legăturile secrete ale lui Călin Georgescu cu extrema dreaptă din Germania (PressOne)
Michael Friedrich Vogt, o personalitate extremistă din Germania, este menţionată ca referinţă în CV-ul lui Călin Georgescu.
Inițial, Vogt a susţinut că nu-l cunoaşte pe Georgescu.
O investigaţie realizată de PressOne şi cotidianul german Die Welt arată cu totul altceva. Nu doar că Vogt pare să-l cunoască pe Georgescu: extremistul neamț a declarat în trecut că viziunea lui politică ar trebui să fie un model pentru Occident.
Ce pârghii legale există pentru a opri candidatura lui Călin Georgescu (Adevărul)
Mingea se află în terenul procurorilor DIICOT care au o misiune foarte grea: să dovedească cu probe informațiile primite de la CSAT, a explicat pentru „Adevărul” fostul judecător Cristi Danileț, lector universitar doctor în drept penal la Universitatea Petre Andrei din Iași. Însă, mai spune acesta, există cel puțin două mari probleme. În primul rând, ancheta nu poate fi finalizată în răstimpul rămas până la alegerile de duminică. Pe de altă parte, dacă mașinăria legală se pune, totuși, în mișcare, Călin Georgescu ar putea fi transformat în ochii românilor într-un adevărat martir. Însă, mai există varianta ca Curtea Constituțională a României să invalideze turul doi, așa cum a fost deja cerut.
Dacă Georgescu ajunge președinte, el are imunitate politică absolută. „Prin urmare, nu prea mai avem ce face. Căci președintele nu poate fi anchetat nici măcar pentru un accident de circulație sau dacă împușcă pe stradă pe cineva cu pistolul. Ar trebui pentru înaltă trădare să fie judecat în Parlament. Dar este o chestie foarte complicată și fără trecut. Așa încât mi-e greu să cred că se poate. Plus că înalta trădare ar trebui să fie comisă când ești președinte, nu înainte”, atrage atenția fostul judecător Cristi Danileț.
Vot pentru viitor: România va ţine cu dinţii de drumul său construit pe baza valorilor occidentale de libertate şi democraţie (Ziarul Financiar)
Libertatea şi democraţia sunt două lucruri pe care românii de ieri, cei care au trăit vremurile de dinainte de Revoluţie, şi le-au dorit şi au reuşit să le obţină pentru ca ei şi cei care aveau să vină din urmă, copiii şi nepoţii lor, să aibă o viaţă şi un trai măcar puţin mai bune decât au avut ei.
În 1990 PIB-ul României era de 38 de miliarde de dolari, iar salariul mediu net era de 80 de dolari.
În 2024, PIB-ul este de zece ori mai mare, 380 de miliarde de dolari, iar salariul mediu net este de 1060 de euro, arată ZF.
Exportăm bunuri de 255 mil. euro pe zi şi servicii de 109 mil. euro pe zi.
Tinerii de astăzi au în faţă oportunităţi şi drepturi pe care părinţii lor nu le-au avut, au visuri, speranţe şi planuri de viitor care nu se pot materializa decât prin păstrarea libertăţii, care se poate traduce prin posibilitatea de a călători oriunde şi oricând, de a vedea lumea, de a studia în orice colţ al lumii, de a deschide afaceri sau de a lucra pentru firme de oriunde.