Delirul coifului care ne sfârtecă identitatea (SpotMedia)


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Jan 29 2025 4 mins   7

Indicii despre bugetul pe 2025. Sunt semne de întrebare privind capacitatea guvernului de a reduce deficitul bugetar la 7% din PIB fără majorarea taxelor şi impozitelor (Ziarul Financiar) - Un jandarm român cu experiență în teatre de operațiuni NATO și-a luat concediu pentru a lupta în Congo alături de „mercenarii” lui Potra, când încă figura ca ofițer activ (PressOne) - Prostituția, o afacere de 150 de milioane de lei pe an în România, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică (Libertatea)

Delirul coifului care ne sfârtecă identitatea (SpotMedia)

E de antologia penibilului absolut apariția la ceas de seară la TV a lui Despescu și Matei ca să ne spună într-o română schimonosită că au schimbat date cu olandezii "inclusiv la proprie inițiativă", că niciun hoț nu e român și că la Parchetul General e deschis un dosar de furt.

În Olanda s-a băgat în seamă și s-a tras în poză chiar procurorul general Florența. S-a dus să caute coiful. Negreșit o să vina cu el pe frunte ca un Burebista al PICCJ.

Directorul Muzeului de Istorie a fost demis strict ca să fie aruncat mulțimii însetate de cultură un cap de Moțoc.

Concret, ce a făcut rău sau nu a făcut bine dl Târnoveanu pe lângă vina capitală că îl cheamă și Oberländer, ceea ce niciun dac liber nu poate suporta și teribila împrejurare că a fost decorat de președintele Iohannis.

Toată aiureala asta este desigur valorificată de Călin Georgescu care, cu ton funest, a proclamat un atentat la identitatea națională. Și i-a cerut ministrului Finanțelor să deschidă un cont în care românii să poată contribui cu câte un euro pentru a aduna răscumpărara necesară recuperării tezaurului.

Jurnalista SpotMedia reamintește că în 2016 Guvernul Cioloș a inițiat o colectă publică pentru ca statul român să cumpere sculptura lui Brâncuși Cumințenia pământului. Ar fi trebuit strânse 6 din cele 11 milioane de euro cerute de proprietarii lucrării. În 6 luni românii au donat 1,2 milioane de euro, 20%.

Cam câți bani credeți că s-ar strânge pentru tezaurul dacic de la cei aflați acum în pragul apoplexiei naționaliste?

Și, mai scrie Ioana Ene Dogioiu, un alt tezaur, cu mult mai mare, al României a fost furat de ruși. Ceea ce nu pare a deranja deloc oastea patrioților lui Georgescu.

Indicii despre bugetul pe 2025: scad alocările pentru Parlament şi Preşedinţie, cresc cheltuielile la Transporturi, Sănătate şi Educaţie. Totuşi, sunt semne de întrebare privind capacitatea guvernului de a reduce deficitul bugetar la 7% din PIB fără majorarea taxelor şi impozitelor (Ziarul Financiar)

Configurarea bugetului pe 2025 vine la o lună de la începutul anului şi guvernul Marcel Ciolacu 2 trebuie să vină cu un deficit bugetar de 7% din PIB, de la aproape 9% din PIB, cât este în 2024.

Fondul economic este complicat, pentru că economia este în frânare, iar stoparea cheltuielilor bugetare concomitent cu creşterile de taxe deja intrate în vigoare frânează şi mai mult economia.

Cheia unui impuls e la BNR, prin scăderea dobânzilor, dar banca centrală este în expectativă, pentru că inflaţia accelerează.

Pe larg în ZF.

Ce misiune au avut mercenarii români în Republica Democrată Congo și cum au fost evacuați din zona aflată în conflict (Europa Liberă)

290 de români au scăpat din infernul din Republica Democrată Congo. A fost un efort concertat al autorităților din România, al Națiunilor Unite și al camarazilor lor din țară. Românii au ajuns ca mercenari în Africa, cu misiunea de a instrui militarii congolezi pentru protecția civililor.

Din Goma, un oraș din estul Republicii Democrate Congo – acolo unde se refugiaseră inițial în misiunea ONU –, vor ajunge în capitala Rwandei, Kigali, de unde vor fi aduși în țară cu avioane închiriate de foștii camarazi, scrie Europa Liberă.

Exclusiv. Un jandarm român cu experiență în teatre de operațiuni NATO și-a luat concediu pentru a lupta în Congo alături de „mercenarii” lui Potra, când încă figura ca ofițer activ (PressOne)

Florin Gabriel Dăscălescu, fost comandant de pluton în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, a lucrat „la privat”, în Congo, când încă figura ca ofițer activ.

Cu experiență în teatrele de operațiuni NATO, Dăscălescu a solicitat în ianuarie 2023 concediu fără plată pe un an, invocând probleme de sănătate în familie.

N-a durat mult și a început să posteze poze din Republica Democrată Congo, unde a lucrat și încă lucrează pentru mercenarul Horațiu Potra, care a fost contractat de guvernul local pentru a lupta împotriva rebelilor M23 din Nord Kivu.

Deși în CV susține că în acea perioadă nu mai era cadru activ al Jandarmeriei Române, colegii, documentele oficiale și pozele postate de el însuși pe Facebook/Instagram îl contrazic - a fost trecut în rezervă abia în vara lui 2024, la un an după ce pășea, pentru prima oară, pe pământ congolez.

Sursele PressOne susțin că Dăscălescu nu este singurul ofițer încă activ care a luptat sau luptă alături de Horațiu Potra.

Prostituția, o afacere de 150 de milioane de lei pe an în România, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică EXCLUSIV (Libertatea)

V-ați împiedicat vreodată pe internet de anunțuri de escorte sau servicii de masaj cu profesioniste îmbrăcate sumar? Ați primit linkuri pe social media sau pe aplicațiile matrimoniale cu domnișoare care se așteaptă să le plătiți cu ora? Sau le-ați claxonat cumva pe marginea drumului în zone centrale din marile orașe?

Prostituția se află peste tot în jurul nostru și, deși teoretic este interzisă, aceasta generează sume importante de bani. Sexul pe bani este o afacere de 150 de milioane de lei pe an, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), la solicitarea Libertatea.

Cifra reală este însă mult mai mare, deoarece datele includ doar prostituția benevolă, care cuprinde doar activitățile derulate fără constrângere, excluzând astfel activitățile de trafic și exploatare de persoane, arată instituția.

Prostituția a avut în anul 2022 o contribuție de 150,2 milioane de lei, în urcare față de cele 124,2 milioane de lei generate în 2021 și cele 109,9 milioane de lei din 2020, în perioada pandemiei.