שם פרק: אופטימיות חסרת גבולות: כוח מניע ביזמות בחלל
תכונה יזמית מעוררת השראה היא היכולת להיות אופטימי ללא גבול, במיוחד כשמנווטים בעולם בלתי צפוי בדרך להצלחה. מידד פריינטא מגלם תכונה זו כיזם חלוץ בתחום החלל בישראל. מאז שנחשף ל"חיידק החלל" בתפקידו הראשון כסטודנט, הוא צלל לעולם היזמות בחלל ללא מבט לאחור.
לפני 14 שנים, כשאחרים פקפקו, מידד זיהה את הפוטנציאל העצום של יזמות חלל. הוא הוביל פרויקט פורץ דרך - שיגור לוויין ישראלי שנבנה על ידי תלמידי תיכון מדעי בהרצליה - שחולל מהפכה בתחום. מעניין במיוחד כיצד אסטרטגיית היזמות שלו מושפעת מפילוסופיות מזרחיות כמו קארמה ובודהיזם. בנקודת מפנה בקריירה שלו, ספר אחד שינה את תפיסתו לגבי יזמות.
"מה שאנו נותנים הוא מה שאנו מקבלים" הפך למנטרה מרכזית עבורו, והוא מדגים כיצד עיקרון זה השפיע ישירות על הביצועים הפיננסיים של הסטארט-אפ שלו.
השילוב בין התפתחותו המקצועית והרוחנית עיצב את גישתו הייחודית לחיים. בעוד שרבים מייחסים אירועים חיוביים לסיבה ותוצאה ואירועים שליליים למקריות, מידד, שרקעו האקדמי הראשוני בפיזיקה, טוען שחייבת להיות עקביות:
או שהכל סיבה ותוצאה או שהכל אקראי.
הוא בחר בגישת הסיבה והתוצאה, לוקח אחריות מלאה על הצלחותיו וכישלונותיו כאחד, ביניהם גם הקשים ביותר, כמו אז כשאיבד 14 מיליון דולר. למרות התסכול הראשוני, הוא מוצא כוח עצום בהבנה שביכולתו לחולל שינוי. גישה זו הובילה אותו מחולם בודד למנהיג המספק פלטפורמה ליותר מ-60 חברות ישראליות לשגשג בתעשיית החלל.
למרות חיים עמוסים בתהפוכות, מידד נותר אופטימי לאורך הדרך. הוא מכיר בכך שהכל יכול להשתנות ברגע, לטוב או לרע, אך מאמין בכוחם של תקווה, סבלנות ונחישות. גישתו זו הובילה את חברתו להתאושש ולהתחדש כמו עוף החול, מדגימה את חשיבותה של התמדה בתעשייה מאתגרת זו.