Suomalaiset suhtautuvat poliitikkoihin epäluuloisesti, mutta yhteiskunnallisissa kriisitilanteissa luottamus kuitenkin nousee.
Koronakriisissä kansa luotti aluksi päättäjiin, mutta byrokratian määrä, hankintalain koukerot sekä viestinnän ja päätöksenteon erottaminen toisistaan rapauttivat uskoa kriisinhallintaan. Mitä olisi pitänyt tehdä toisin?
Ammattimaisella viestinnällä katkaistaan salaliittoteorioilta siivet ja rakennetaan luottamusta yhteiskuntaan. Myös poliitikon pitää näkyä ja kuulua, jotta hän herättää luottamusta - mutta miten? Onko Elämäni biisi -ohjelmasta, Tuttu juttu -showsta, bilevidoista, tiktokkaamisesta ja muusta viihteellisyydestä enemmän hyötyä vai haittaa poliitikolle? Onko Perussuomalaisten viestintä hyvää vai huonoa? Miten median suhde poliitikkoihin on muuttunut vuosien varrella ja miksi toimittajien pitäisi esittää anteeksipyyntö Ahtisaarelle?
Poliittisen viestinnän ajankohtaisen syväanalyysin tekee tässä jaksossa Helsingin yliopiston poliittisen viestinnän tutkija ja yliopistonlehtori Salli Hakala.
Haastattelijana Viesti ry:n toiminnanjohtaja Siina Repo