ماجراهای شرلوک هولمز - این داستان ارباب رجوع سرشناس


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Jun 27 2023 37 mins   17

سر جمیز دامری»، سیاست‌‌مدار مشهور، برا ی نجات دختر «ژنرال دومیر ویل» از عشقی خطرناک، نزد شرلوک هولمز می‌رود.


«ویولت»، دختر ژنرال دومیرویل که در جنگ‌های هندوستان شهرتی جهانی کسب کرده‌است، در یک مسافرت تفریحی با شخصی به نام «بارون گرونر» آشنا شده و دیوانه‌وار عاشق این شخص شده‌است. بارون متهم به قتل همسر سابق خود در پراگ است که توانسته از دست قانون فرار کند و حال ژنرال احساس می‌کند زندگی دخترش در خطر است.


سِر آرتور ایگناتیوس کانن دویل، (زاده ۲۲ مهٔ ۱۸۵۹ - درگذشته ۷ ژوئیهٔ ۱۹۳۰)، نویسنده، پدیدآور و پزشک اسکاتلندی بود. وی آوازه‌ی خود را مدیون خلق شخصیت شرلوک هولمز، کارآگاه خصوصی، است. آرتور تا ۹سالگی در گروه مذهبی مدرسه مشغول فعالیت بود. از سال ۱۸۷۶ تا ۱۸۸۱ در دانشگاه ادینبرو در رشته‌ی پزشکی تحصیل کرد. مدتی به‌عنوان پزشک یک کشتی در سفرهایی به غرب آفریقا کار کرد و سرانجام در سال ۱۸۸۵ مدرک دکترای خود را از دانشگاه دریافت کرد.

او در کنار پزشکی، برای روزنامه‌ها مطالب ادبی و مقاله و کتاب‌ می‌نوشت. جاودان‌ترین کتاب او داستان‌های شرلوک هولمز است که اکنون بیش از خودش شناخته شده‌‌است. درابتدا بیشتر خوانندگان حاضر نبودند برای خواندن چنین داستانی پول خرج کنند و کتاب بخرند، به همین دلیل او برای چاپ کتاب «اتود در قرمز لاکی» مجبور شد به مجلاتی روی آورد که داستان‌های مختلف و کم‌فروش را در کاغذهای ارزان‌قیمت چاپ می‌کردند، اما رفته‌رفته بر محبوبیت داستان‌های شرلوک هولمز افزوده و داستان‌های شرلوک تبدیل به کتاب شد. شاید حتی خود آرتور کانن دویل هم تصور نمی‌کرد که رمان‌هایش درباره‌ی یک کارآگاه عجیب و باهوش چنین جاودانه شوند.

بین سال‌های ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۳ مجموعه کتاب‌های شرلوک هولمز و دکتر واتسن او چاپ شدند. سال‌های ۱۸۹۳ در معمای آخر، شرلوک هولمز توسط دکتر موریاتی کشته شد، اما کانن دویل دوباره شخصیت محبوبش، یعنی هولمز، را زنده کرد و آثار ماندگار دیگری از بازگشت شرلوک هولمز به جای گذاشت.

۹ سال بعد در سال ۱۹۰۲ شاهکار خود یعنی «سگ شکاری باسکِرویل» را نوشت. کانن دویل نویسنده‌ی پرکاری بود و آثار زیادی دارد. علاوه بر کتاب‌های شرلوک هولمز، تعداد بسیاری رمان تاریخی، کتاب تاریخ، ازجمله کتاب مفصلی درباره‌ی بوئرهای آفریقای جنوبی و نیز کتابی درباره‌ی احضار ارواح (که در اواخر عمر سخت بدان معتقد شده بود) نوشته‌‌است.