'האינטרסנטים', הפודקאסט הכלכלי היומי של TheMarker, יום שלישי 5 בנובמבר, היום ה-396 לפרוץ המלחמה, בעזה ישנם 101 חטופים, באולפן איתן אבריאל וסמי פרץ.
בעוד שאצלנו שגרת המלחמה והפוליטיקה המקומית הקטנה נמשכת בלי אופק למשהו טוב יותר, בארצות הברית יתקיימו היום הבחירות לנשיאות ואולי דווקא הנשיא או הנשיאה הבאים – קאמלה האריס או דונלד טראמפ – הוא זה שיוציאו את האזור ממעגל לחימה בלתי פוסק, דבר שכל אחד מהם הבטיח לבוחריו. אז אנחנו כמובן נעסוק היום בבחירות, ונתחיל עם השאלה הבאה: כיצד הצליח דונלד טראמפ, איש עסקים מפוקפק, עבריין סידרתי, דובר די עילג ונרקיסיסט לא קטן לשכנע יותר מ-70 מיליון בוחרים שהוא הנביא והמנהיג שאמריקה צריכה עכשיו. את השיחה הזו נעשה עם גיא רולניק, העורך המייסד של TheMarker, שנמצא עתה בארצות הברית.
דווקא ביום הבחירות, גם מבלי לנסות ולנחש את זהות המנצח, יש שורה של שאלות מטרידות נוספות. אחת מהן היא האם רוסיה, בפקודת הנשיא ולדימיר פוטין, הצליח גם הפעם להשפיע על הבחירות – כפי שעשתה ב-2016 כאשר טראמפ הפתיע את הילרי קלינטון. שאלה אחרת היא כיצד סוכנויות הימורים בארצות הברית ניבאו עד לימים האחרונים ניצחו סוחף לטראמפ למרות שכל הפרשנים חוזים תיקו מוחלט ובחירה על חודם של קולות מועטים. ושאלה שלישית היא מי, בסופו דבר, גייס יותר כסף מתורמים עשירים – ולכן מחויב יותר למיליארדרים. על כל השאלות הללו אנחנו ננסה לענות יחד עם עורכת הכלכלה הגלובלית דפנה מאור.
עניין נוסף הוא גורל הבורסה האמריקאית, שנמצאת קרוב לשיא, והוא מעניין אותנו יותר מאי פעם מכיוון שמאות אלפי ישראלים העבירו אליה את מירב חסכונותיהם בשנתיים האחרונות. כמו בפוליטיקה לכל צד יש תחזית משלו ביחס לתגובת השוק לתוצאות הבחירות, אבל יכול להיות שהתחזית האמתית נמצאת במקום אחר. בנק ההשקעות גולדמן סאקס פרסם לאחרונה הערכה לפיה מחירי המניות בבורסה האמריקאית מאוד גבוהים, ולכן הם הניבו בשנים האחרונות תשואה של 3% לשנה בלבד – שזה פחות ממה שניתן לקבל בפיקדון בבנק או אגרת חוב ממשלתית. האם זהו למעשה רמז מוסווה לפיו כדאי עכשיו למכור את ההשקעות במדדי ה-S&P500 ולהחנות את הכסף בצד? אנחנו נדבר עם האנליסט דורון צור, שחקר לעומק את התחזית של גולדמן סאקס.
See omnystudio.com/listener for privacy information.