ארץ מולדת - אביב הוקר


Episode Artwork
1.0x
0% played 00:00 00:00
Aug 18 2024 23 mins  

קובי פינקלר משוחח עם אביב הוקר שותף מייסד בחברת פאדום המתמחה בהגנת סייבר: "אנחנו שומרים מידע בענן, המידע מפוצל וכך חשוף יותר לסכנת מתקפת זדונית".

"עולמות הסייבר בעלות השפעה עצומה על החיים היומיומיים של כולנו ואנחנו תלויים בעולם המחשוב הרבה יותר ממה שנראה לנו", אומר אביב. "ולכן הגנת הסייבר הוא בפוקוס גבוה, כי תקיפה מוצלחת מהצד השני נגדנו - וזה לא משנה אם זו חברה פרטית או ציבורית או ממשלתית - תשפיע מאוד מיידית על החיים של כולנו. ככל שהחיים שלנו יותר תלויים במערכות מחשוב, כך ההשפעה של תקיפות סייבר עלולה להיות חמורה יותר. התקפות סייבר יכולות להיות אסטרטגיות ולפגוע בתשתיות קריטיות כמו מים, חשמל, בנקים ותחבורה. זה יכול לשבש כל ארגון, מדינה ומקום שרוצה לעבוד בצורה מתוקנת".

"אין הגנה מוחלטת על מערכות המיחשוב שהשתנו מאוד בעשרים שנה האחרונות. פעם זה היה חדר מחשבים שנמצא פיזית באתר הלקוח, והיום זה מפוצל בכמה מקומות בעולם. לכולנו יש היום מידע כזה או אחר ששמור בענן. ברגע שהמידע מפוצל, אז הרבה יותר קשה להגן עליו. יש בארגונים מה שנקרא 'שרתים רדומים' שאף אחד לא יודע אפילו את קיומם. אולי פעם היה פרויקט שהסתיים ונשארו שרתים עובדים והם לא עושים כלום, ואז אם התוקף מוצא שרתים כאלה שהם מחוברים לסביבת מחשבים הוא יכול לתקוף ולהיכנס. זה בעצם כמו דלת אחורית מוסתרת של בית שאין עליה הגנה. במתקפת סייבר אתה רואה קו תקשורת חדש שלא היה לפני כן שמבקש הרשאה לכניסה. יש לי עליונות ואני יכול לבדוק מי יוזם את הפנייה, איזה כתובת IP, ומאיזה מדינה הפנו את הפניה ומהר מאוד להבין האם זה חשוד או לא".

"בתי החולים מפרידים רשתות כהגנה מפני הסייבר. מגדירים איזו רשת היא יותר קריטית. צריך להגיע למצב שמכונות החייאה לא יהיו מחוברות דרך האינטרנט כדי שלא יהיה אפשר לנטרל אותם מרחוק, וכל המידע הפרטי של מטופלים לא יהיה מחובר לרשת. יש מידע שהוא חייב להיות סגור בתוך כותלי בית החולים. הצבא בנושא הזה מאוד מאוד שומר על עצמו, סגור הרמטית. צה"ל עובד ברשתות סגורות לחלוטין בשביל להקטין את סכנת חשיפת המידע".

"ברמת הגנה פרטית - צריכים פשוט להיות זהירים, להבין מה המידע שאנחנו שומרים במכשירים, לייצר יותר סיסמאות, לגבות מידע חשוב בכונן קשיח, פיזי. דברים שחשוב לנו שאנחנו לא רוצים שיימחקו - להפריד את המידע שיהיה כמה שפחות באינטרנט, או לחילופין לשמור אצל ספקיות גדולות ומוכרות כמו גוגל, אמזון ופחות אצל חברות קטנות יותר שחשופות לפריצה".

"לסיום, אני חושב שיש לנו היום במדינת ישראל גיבוי ויכולת לעמוד בצורה איתנה ביחס לעולם. אין חסינות של 100%, אבל אני חושב שמצבנו היום הוא מאוד טוב קודם כל ביחס לעצמנו ממה שהיינו בעבר, וגם אל מול העולם. ישראל בין אחת מחמש המדינות המובילות בעולם בתחום הסייבר. רואים את זה לפי כמות החברות שקמות פה, כמות החברות הישראליות שנמכרו במאות מיליונים ביחס לגודל האוכלוסייה שלנו. המוח הישראלי מהמובילים בעולם".

See omnystudio.com/listener for privacy information.