Hvor viktige er livsløgnene for å binde oss sammen? Trenger vi moralisme for å regulere oss og holde fred? Hva hadde skjedd hvis alle begynte å gjøre og si akkurat det de vil?
Og hvordan ser omverdenen på Norge, egentlig – har vi noe dobbelmoral, hykleri og andre moralske spøkelser i skapet som vi ikke liker å snakke om?
20. februar inviterte vi to smarte hoder for å drøfte dette med oss live på Drammensbiblioteket:
Ole Asbjørn Ness er forfatter og komiker, men har også jobbet som råvaremegler, stuer, journalist, gründer og kommunikasjonsrådgiver. I 2004 vant han Tarjei Vesaas' debutantpris for sin roman «Det er natt». I 2011 ble hørespillet «FlavaLaden» nominert til Ibsen-prisen. «Aftenlandet» fra 2018 og "Fem dager i mai" fra 2022 er hans siste utgivelser. Ness er utdannet siviløkonom med fordypning i finans fra NHH, og har også studert filosof.
Nasim Rizvi kommer opprinnelig fra Pakistan, men er egentlig en ekte drammenser, og har et stort engasjement for inkludering i det flerkulturelle Norge. Hun jobber til daglig som kompetanserådgiver i Studieforbundet AOF, er nestleder i Buskerud Innvandrerråd og DOTL, har vært medlem i IMDIs referansegruppe for Tvangsekteskap, negativ sosial kontroll og kjønnslemlestelse, og nemndmedlem i Utlendingsnemnda. Hun har gründet sitt eget babymat-selskap og er blitt premiert med Årets Gründerspirepris av Gründerforeningen.
Tusen takk til Martin Nordli for opptak og miks, Camilla Fjeld Gustavsen for bilde, dere i publikum som kom på arrangementet, og til alle dere som lytter på nett!