Huisbazen

Nov 24 2021 11
Huisbazen Podcast artwork

Huisbazen is een podcastserie van Vereniging Eigen Huis waarin waardevolle kennis wordt gedeeld die jou weer de touwtjes in handen geeft op deze zeer moeilijke woningmarkt. NU LIVE: Huisbazen Seizoen 2 - Eerste Hulp bij Woningnood.
Bart Jan Cune maakt voor Vereniging Eigen Huis een roadtrip over een huizenmarkt die muurvast zit. Huur- en koopwoningen zijn schaars, de gemiddelde huizenprijs breekt record na record. Overbieden is de standaard geworden. De situatie treft nu echt álle generaties. Voor het eerst ontstaat er een generatiebreed beeld van de problemen: van starters, doorstromers, zij die gescheiden zijn en senioren. Hij ontmoet mensen die allemaal levensbepalende beslissingen uitstellen. Maar ze zijn veerkrachtig. Wat kunnen we van ze leren? Vereniging Eigen Huis en verschillende experts delen tips voor de huidige situatie en werpen een blik op de toekomst. Geluksvogels die op deze markt een huis vonden hoor je ook. Ze zijn creatief, werken soms samen om een oplossing te bedenken of hebben gewoon de mazzel dat ze precies op het juiste moment op de juiste plek waren. Meer op eigenhuis.nl/eerstehulp.
Of luister naar Huisbazen Seizoen 1 – Alles over Nieuwbouw:Bart Jan neemt je mee in de mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw. Tot 2030 wil het kabinet 845.000 nieuwe huizen bouwen, maar is het genoeg? En wat betekent dat voor jouw kansen op een nieuwbouwhuis? Hoe vergroot je die kans? Alles komt voorbij; de voor- en nadelen van nieuwbouw, van de kleine lettertjes tot aan de beste en betaalbare plekken om te wonen. Reportages op bijzondere plekken, gesprekken met nieuwkomers, doorstromers en huizenbezitters, hoogleraren en experts van Vereniging Eigen Huis. Het gaat ook over de financiering, het goed plannen van je wooncarrière, van de meer- en minderwerklijsten tot aan de inrichting van de tuin. En je krijgt zelfs een snelcursus onderhandelen. Alles rondom nieuwbouw in dit seizoen van Huisbazen en op eigenhuis.nl/podcast.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.